43-ти конгрес на ITF 
ОТ 10 ДО 16 АВГУСТ 2014 ГОДИНА В СОФИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ 43-ТИЯ КОНГРЕС НА МЕЖДУНАРОДНАТА ТРАНСПОРТНА ФЕДЕРАЦИЯ /ITF/.


КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ПИРАТСТВОТО ЩЕ ПРОВЕДАТ МОРЯШКИ СИНДИКАТ, МОРЯШКИ ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪЮЗ И МФТР 
На 20 и 21 май 2014 година ще се проведе форум посветен на подпомагането на моряци, жертви на пиратски нападения, и техните семейства, който се организира от Моряшки Синдикат, Моряшки Професионален Съюз и Дирекцията на хуманитарната програма за противодействие на Морското Пиратство (MPHRP) към ITF.
Целта на конференцията е да се повиши информираността за пиратството в рамките на Морската общност.
Програмата за хуманитарна реакция на Морското пиратство (MPHRP) е създадена през септември 2011 г. с финансовата подкрепа от Международната федерация на транспортните рабионици (ITF), Seafarers’ Trust charity и The TK Foundation, с цел да помогне на моряците и техните семейства да се справят с физически и психически травми, вследствие на изтезания и малтретиране, причинени от пирати.
Програмата се представлява от "асоциации между корабособственици, синдикатите, мениджъри, екипажни агенти, и застрахователи", и изразява тяхното хуманно отношение към пострадалите.

1 коментар ( прегледа: 91 )   |  свързан линк

Международния ден на моряка – 25 юни, за първи път в България 
Международния ден на моряка се проведе от 20 часа в Летен театър – Варна. В празничния концерт участваха : Певицата Тони Димитрова, Мъжки хор на моряците — ветерани ,,Христо Манолов” , Детски вокален ансамбъл ,,Сребърни звънчета” , Балет ,,Мелади” и Рок група ,,Шепот”. Водещ бе Петър Георгиев.

И.д. Кмет на Варна - Богдан Караденчев приветства гостите и награди с почетен знак на Община Варна к.д.п. Коста Костов и гл. мех. Петър Чернев — за техния изключителен принос за развитието на българското морячество и успешната им професионална реализация на корабите от Параходство БМФ.

За цялостно творчество и поезия бяха наградени с почетен диплом Васил Дачев и Румен Несторов.

Бяха връчени и наградите от Националния конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците, под надслов “Диря в морето”. Бяха наградени с Диплом и парична награда Красимира Кубарелова, Росен Лодозов, Любен Любенов, Валентин Димитров, Христо Бондоков, Станко Станков, Румен Търев, Галина Иванова, Христо Петров, Кольо Колев, Ангел Ангелов и Янко Янакиев. Виж тук…..

Наградния фонд бе осигурен от Моряшки синдикат. За първа награда бе определена сумата от 500 лв.,за втора-200 лв. и за трета-100 лв.

Ние нямахме отношение към определяне на наградените, тъй като не участваме в журито, което бе в състав: Председател - Атанас Стойчев (Зам.председател на моряшки професионален съюз), Драга Дюлгерова и Емануела Цонева - членове.Предишна Следваща